Szybka przekąska na domówkę

Przygotujesz w 10 minut! Chrupiąca, pysznie doprawiona, każdy po nią sięga. Idealna, gdy musisz przygotować coś "na szybko".

Składniki:
  • ciasto francuskie, opakowanie 375 g
  • 1 kulka mozzarelli, opakowanie 220 g
  • 2 nieduże pomidory
  • garstka startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Ciasto pokroić na 8 kwadratów, każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Mozzarellę i pomidory pokroić na plastry. Na każdym kwadracie ułożyć plaster mozzarelli, a na nim plaster pomidora. Posypać je żółtym serem oraz przyprawami. Brzegi ciasta pozawijać i posmarować jajkiem. Kwadraty przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.