Sałatka jajeczna z groszkiem i serkiem topionym

Idealny dodatek do świątecznych wędlin lub codziennych śniadaniowych kanapek. Robię ją bardzo często, bo sprawdza się na każdą okazję.

Składniki:
  • 5 jajek na twardo
  • 5 niedużych ogórków konserwowych
  • 400 g groszku konserwowego
  • 1/2 cebuli
sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 ulubionego serka topionego (50 g)
  • sól i pieprz do smaku 

Sposób przygotowania:
Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Majonez połączyć z jogurtem i serkiem topionym, doprawić do smaku, wymieszać na gładki sos. Składniki umieścić w salaterce i zalać sosem. Całość wymieszać.