Wiosenna sałatka z rzodkiewką


Pyszna i prosta w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Makaronowa sałatka z rzodkiewką, szynką, jajkiem i szczypiorkiem.

Składniki:
  • 250 g makaronu, np. muszelka
  • ok. 200 g rzodkiewek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 nieduży ogórek szklarniowy
  • 200 g szynki
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować, odsączyć. Jajka, ogórka i szynkę pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać (odłożyć trochę do posypania wierzchu). Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku.
2. Wszystkie składniki połączyć z sosem w dużej salaterce, wymieszać. Wierzch posypać szczypiorkiem.

Smacznego !

3 komentarze: