Pyszna, szybka surówka do obiadu

Wyrazista surówka, która świetnie podkreśli smak drugiego dania. Dużym plusem jest to, że robi się ją bardzo szybko! Polecam!

Składniki:
  • 1 nieduża kapusta pekińska (lub pół większej)
  • 2 małe czerwone cebule
  • 1 ogórek szklarniowy
sos:
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę
  • łyżka drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki miodu
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować, cebule pokroić w pióra. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół. Przy pomocy łyżeczki wydrążyć pestki, a następnie ogórek pokroić w półplasterki. Warzywa połączyć w salaterce, zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników i dokładnie wymieszać.

1 komentarz:

  1. Dziękuje za przepis, skorzystałam i zrobiłam dziś do obiadu, wszystkim smakowała bardzo, bardzo, bardzo:) polecam!!!!!

    OdpowiedzUsuń