Sałatka na udanego grilla

Szybka, wyrazista w smaku sałatka przygotowana z trzech pysznych składników i pachnącego sosu koperkowego. Sprawdzi się nie tylko do grilla, ale też do obiadu lub jako poczęstunek dla gości.
Składniki:
  • 1 kalafior
  • 1 por
  • pęczek rzodkiewek
sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 pęczka koperku (drobno posiekać)
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości (max 15 minut). Przelać zimną wodą i odcedzić. Rzodkiewki i pora (białą i jasnozieloną część) pokroić w półtalarki. Warzywa połączyć w salaterce i zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Całość dokładnie wymieszać.