Surówka wyśmienita

Surówka do obiadu? Podrzucam super pomysł! Wyrazista w smaku, lekko chrupiąca, pasuje do większości dań. Będzie też świetnym dodatkiem do śniadania lub kolacji.

Składniki:
  • 1 nieduży kalafior
  • pęczek rzodkiewek
  • pół pęczka koperku
sos:
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Kalafior umyć, sparzyć wrzątkiem, osuszyć. Następnie kalafior i rzodkiewki zetrzeć na tarce lub przy pomocy maszynki. Do utartych warzyw dodać posiekany drobno koperek. Całość zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników i dokładnie wymieszać.



1 komentarz:

  1. Jestem nią oczarowana! Jakimś dziwnym trafem dopiero u Ciebie trafiłam na surówkę z kalafiorem. Nie wiem dlaczego, ale choć uwielbiam gotowany kalafior, to sama nie pomyślałam, żeby dać go do surówki, a jak się okazuje - jest świetny:)

    OdpowiedzUsuń