Surówka w 10 minut

Surówka obiadowa z pekinką, marchewką i koperkiem. Pasuje do każdego dania, smaczna i zdrowa. I już!
Składniki:
  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • odrobina soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić na cienkie paski, oprószyć solą, pokropić sokiem wyciśniętym z cytryny i odstawić na 10 min. W tym czasie zetrzeć na tarce marchewki i przygotować sos: jogurt połączyć z majonezem, dodać drobno posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz do smaku. Marchew połączyć z kapustą, zalać sosem, całość wymieszać.

1 komentarz: