czwartek, 7 grudnia 2017

Gorąca czekolada z rumem

Najlepszy trunek na zimowe wieczory - Gorąca czekolada z rumem

Gdy zbliża się zima i za oknem plucha, szaro i ponuro, dla poprawienia nastroju i rozgrzania polecam Czekoladę z Rumem.

Składniki na 1 porcję:
  • 20 ml rumu 
  • 1 saszetka czekolady w proszku
  • 300 ml mleka 
  • bita śmietana
  • dodatki (rurki czekoladowe lub herbatniki)



Sposób przygotowania:
1. Gotujemy mleko i wsypujemy saszetkę z czekoladą (możemy od razu przygotować kilka porcji)


2. Odmierzamy odpowiednią 😊 ilość rumu i wlewamy do kubeczka




3. Wlewamy do kubeczka gorącą czekoladę 


4. Na wierzch dodajemy bitą śmietanę 



GOTOWE!

*Najlepiej podawać wraz z muzyką relaksacyjną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz