poniedziałek, 11 grudnia 2017

Kiełbaski Frankfurterki z sałatą

Smaczny i lekki posiłek, idealny na kolację.

Kiełbaski, chleb razowy i mix sałat, to co "Tygrysy lubią najbardziej..."

Składniki na 1 porcję:
  • 3 sztuki  kiełbasek
  • 1 małe opakowanie mix sałat 
  • twaróg do smarowania (typu serek)
  • 1 ogórek kiszony
  • pieprz
  • sól
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • 2 kromki chleba razowego



Sposób przygotowania:
1. Gotujemy kiełbaski w wodzie ok 3-4 minut (uwaga: powyżej 4 minut gotowania skórka staje się twarda)

2. W czasie gotowania się kiełbasek, do miski lub na talerz wysypujemy mix sałat i doprawiamy według uznania (pieprz, papryka, czosnek). Tu 1 ogórek kiszony



3. Kromki chleba razowego smarujemy twarożkiem (serkiem) i doprawiamy (pieprz, papryka, czosnek)


4. Zagotowane kiełbaski odsączamy z wody i wrzucamy do miski / talerza 


SMACZNEGO!




1 komentarz: