Sałatka - Widzimy się na grillu

Całą robotę robi tu sos, który dodaje sałatce wyjątkowego smaku. Jest idealna do mięs z grilla czy kiełbasy z ogniska.

Składniki:
  • mix sałat, 150 g
  • pomidorki koktajlowe, 200 g
  • ser feta, ok. 100 g
  • 1 ogórek szklarniowy
sos:
  • 4 łyżki oleju/oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 szczypty suszonej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mix sałat przesypać do dużej salaterki, dodać pokrojone na połówki pomidorki i pokrojony w półplasterki ogórek. Warzywa zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników, całość wymieszać. Wierzch sałatki obsypać pokruszonym serem feta.