Zawijaski - pyszne szyneczki faszerowane

Błyskawiczna przekąska na domowe imprezy, uroczystości czy święta. Roladki smakują znakomicie i można je przygotować dzień wcześniej.

Składniki:
  • ok. 12 plasterków szynki konserwowej
  • 1 opakowanie serka śmietankowego puszystego (150 g)
  • 2 nieduże ogórki konserwowe
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1/4 niedużej czerwonej cebulki
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki, paprykę i cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę. Warzywa połączyć w misce, dodać serek. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Szyneczki smarować farszem, a następnie zawijać je w ruloniki. Zawijaski włożyć do pojemnika, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.