Szybkie babeczki czekoladowe z budyniem

Bardzo prosty przepis, z którego korzystam, gdy mamy ochotę na muffinki. Babeczki są puszyste i miękkie. To idealny słodki poczęstunek dla małych i dużych łasuchów :)
Składniki na ok. 15 szt:
  • 250 g mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 płaskie łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • 2 jajka
nadzienie: 
  • ulubiony budyń
Sposób przygotowania:
1. Budyń ugotować wg przepisu z opakowania, ale w ciut mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml), by był bardziej gęsty. Odstawić do ostygnięcia. 
2. Do jednej miski wsypać wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, proszek, kakao), wymieszać. Do drugiej miski wlać wszystkie składniki mokre (mleko, olej, jajka), zamieszać. Następnie do suchych składników przelać mokre. Całość wymieszać na jednolitą masę (lub zmiksować na najniższych obrotach miksera). 
3. Połowę masy wlać do foremek. Następnie do każdej foremki dodać 1 łyżeczkę wystudzonego budyniu i zalać pozostałą częścią masy. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.