Jajka na wiosennym sosie

Strzał w 10! Zawsze się sprawdzają - na święta, domowe imprezy i wszelkie spotkania przy stole. Sos pachnie wspaniale i świetnie komponuje się z jajkami. 
Składniki:
  • 5-6 jajek na twardo
  • 1 długi ogórek szklarniowy
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Koperek i szczypiorek posiekać (jedną garść szczypiorku odłożyć do dekoracji). Do wszystkiego dodać majonez połączony ze śmietaną - doprawione solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać. 
2. Wiosenny sos wyłożyć na półmisek i ułożyć na nim połówki jajek. Jajka lekko oprószyć solą i pieprzem. Całość posypać pozostałym szczypiorkiem.