Surówka pełna smaku

Do każdego dania! Trzy składniki plus pyszny sos i gotowe! Surówka jest uniwersalna i często pojawia się na naszym stole jako uzupełnienie obiadu.
Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska (lub pół większej)
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 mała cebula
sos:
  • 3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić w cienkie paski, ogórki w półplasterki, a cebulę w kosteczkę. Wszystko połączyć w salaterce i zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Całość wymieszać.