Sałatka przekąskowa

Doskonale przegoni głód, a przy tym jest lekka i mega smaczna. Świetny sposób na przekąskę w pracy albo lekką kolację.

Składniki:
  • 1 brokuł
  • 2-3 jajka na twardo
  • 150 g sera feta
  • 150 g kukurydzy z puszki
  • garść ziaren słonecznika
sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Brokuł gotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie przelać zimną wodą, odsączyć. Podzielić na mniejsze różyczki. Jajka pokroić w ósemki, fetę w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wkładać na przemian do salaterki (sałatki nie trzeba będzie już mieszać, dzięki czemu jajka i feta się nie pokruszą). Całość zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Wierzch obsypać ziarnami słonecznika podprażonymi wcześniej na suchej patelni.