Letnia surówka wg przepisu Agnieszki

Lekko chrupiąca, pyszna surówka na bazie młodej kapusty. Będzie pasować do każdego obiadu, jest szybka w przygotowaniu i zdrowa.
Składniki:
  • mała główka młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • sos:
  • 4 łyżki oliwy/oleju
  • odrobina soku z cytryny do smaku
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, rzodkiewki i ogórka pokroić w pół-plasterki. Warzywa połączyć w dużej salaterce i dodać posiekany koperek. Całość zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników, dokładnie wymieszać






2 komentarze:

  1. Też robię podobna, jest prosta, szybka i smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję na rodzinny obiad. :)

    OdpowiedzUsuń