Surówka błyskawiczna - do obiadu lub grilla


Błyskawiczna, soczysta i pełna smaku! Sprawdzi się jako uzupełnienie dań obiadowych lub mięs z grilla. Polecamy!
Składniki:
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 por
  • pęczek rzodkiewek
  • mała puszka kukurydzy
sos:
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12%
  • nieduży pęczek koperku
  • sól i pieprz do smaku


    Sposób przygotowania:
    Kapustę pokroić w cienkie paski, rzodkiewki i pora w półtalarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko połączyć w dużej misce. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem/śmietaną, dodać posiekany drobno koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa polać sosem, całość dokładnie wymieszać.