Surówka obiadowa w 5 minut!

Pełna witamin prosta surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukurydzy. Zdrowy dodatek do obiadu, idealny na sezon jesienno-zimowy.
Składniki:
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • kukurydza z puszki, ok. 200 g
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować i osolić, aby zmiękła. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do kapusty. Surówkę doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać.

3 komentarze:

  1. A u mnie w domu nie lubią czerwonej kapusty. No szkoda

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tą surówkę, Latem jemy ją stosunkowo często

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobnie robię surówkę z białej kapusty czy selera .

    OdpowiedzUsuń