Składniki:
- 1-2 woreczki ryżu
- 1-2 puszki tuńczyka w oleju
- 200 g żółtego sera
- 1 puszka kukurydzy
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- majonez
- sól, pieprz
1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączyć z oleju i lekko rozdrobnić widelcem. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Szczypiorek posiekać. Z dwóch jajek wyjąć żółtka i zetrzeć je na tarce, białka i pozostałe jajka pokroić w kostkę.
2. W przezroczystej salaterce układać kolejno warstwy (każdą warstwę posmarować 2 łyżkami majonezu oprószonego solą i pieprzem): połowa ryżu, połowa tuńczyka, ser żółty, kukurydza, jajka, reszta tuńczyka, pozostały ryż, żółtka (w środku), szczypiorek (wokół żółtek).
fajna; trzeba będzie zrobić
OdpowiedzUsuńsuper wygląda:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam i bardzo wszystkim smakowała
OdpowiedzUsuńTeż zrobię.Dzięki :)
OdpowiedzUsuń