Budyniowa kostka w 10 minut!

Pyszny deser w wyjątkowym stylu 
Składniki:
  • 2 budynie malinowe 
  • 600 ml mleka
  • 1 galaretka owoce leśne 
  • 2 rolady truskawkowe (2x 300g)
  • forma 24x13 cm



Sposób przygotowania:
1. Rolady pokroić na kawałki ok 0,7 - 1,0 cm grubości (9 kawałków na spód, 9 kawałków na wierzch, po 2 kawałki na front i tył, po 3 kawałki na boki) łącznie 28 kawałków

2. Budynie przygotować w 600 ml mleka wg przepisu na opakowaniu. Do ciepłego gotowego budyniu wsypać całą galaretkę i rozmieszać do jednolitej masy. Pozostawić do ostygnięcia.

3. Pokrojone kawałki rolady ułożyć w formie (spód i boki), następnie wypełnić masą budyniową i ułożyć wierch z kawałków rolady.
5. Całość wstawić do lodówki do stężenia.


Wyśmienicie!




1 komentarz:

  1. Jakie to ładne! :) Oczywiście, jakby chcieć samemu piec te rolady... to zeszłoby trochę dłużej. Dlatego bardzo podoba mi się ten pomysł, zwłaszcza, że mam znajomą cukierenkę, w której pieką świetne :D Wykorzystam

    OdpowiedzUsuń