Muffinki budyniowo-malinowe

Bajecznie prosty przepis na pyszne muffinki z malinowym sercem. Pyszna forma deseru dla każdego.
Składniki (na ok.15 sztuk):
Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 jajko
  • pół kostki roztopionego masła lub margaryny
Nadzienie:
  • Budyń (np. waniliowy) 
  • maliny lub kostki ulubionej czekolady

Sposób przygotowania:
Gdy rozpuszczone masło trochę ostygnie, Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale w ciut mniejszej ilości mleka (ok.400 ml), by był bardziej gęsty.


Foremkę wypełniamy do połowy ciastem, dokładamy łyżeczkę budyniu (może być jeszcze ciepły) i maliny/czekoladę i przykrywamy kolejną warstwą ciasta aż do pełna. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni na 20 minut.