piątek, 29 grudnia 2017

Sałatka pieczarkowa z szynką

Prosta, szybka, smaczna

Gotowa w 20 minut!

Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • 200 g szynki
  • 9 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka zielonego groszku
  • pęczek szczypiorku
  • 2 małe cebulki
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz



Sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Jajka i szynkę kroimy w kostkę, szczypiorek i cebulki drobno siekamy, groszek odsączamy. Gdy pieczarki ostygną wszystkie składniki mieszamy w dużej misce z doprawionym solą i pieprzem majonezem.

Pysznie pieczarkowa!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz