Najlepsze parówki w cieście francuskim


Szybki obiad lub kolacja? Podrzucamy pyszny pomysł! Zrobisz błyskawicznie, dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.
Składniki:
  • 8-10 parówek
  • 8-10 plastrów żółtego sera 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sos pomidorowy/paprykowy lub ketchup
  • 1 jajko roztrzepane widelcem


    Sposób przygotowania:
    Każdą parówkę obtoczyć plastrem żółtego sera. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem lub ketchupem (oprócz brzegów) i pokroić na równe paski, ok. 3 cm szerokości (tyle pasków, ile mamy parówek). Paski ciasta owinąć wokół parówek. Delikatnie przycisnąć brzegi ciasta, aby się skleiło. Tak przygotowane parówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed wstawieniem do piekarnika ciasto posmarować z wierzchu rozbitym jajkiem. Piec ok. 20 min w 200 stopniach.







    3 komentarze:

    1. super pomysł, na pewno skorzystam

      OdpowiedzUsuń
    2. wygladaja apetycznie :)

      OdpowiedzUsuń
    3. Genialnie smakuje :) idealny pomysł na przekąskę dla dzieci, wizerunkowo bardzo je zachęca! Czasami mówię ze zamówiłam prosto z MC donalda :))

      OdpowiedzUsuń