środa, 14 marca 2018

Sałatka ryżowa z szynką i serem

Smaczna i szybka w przygotowaniu!

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu białego
  • ok. 200 g szynki
  • ok. 200 g sera żółtego
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz


Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu

2. Szynkę, ser żółty, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szczypiorek drobno siekamy

3. Wszystkie składniki łączymy w dużej salaterce, dodajemy doprawiony solą i pieprzem majonez, dokładnie mieszamy

Gotowe!




1 komentarz:

  1. Moja sałatka ryżowa jest zwykle z tuńczykiem. Ta propozycja też mi się bardzo podoba. Super :)

    OdpowiedzUsuń