Pikantne kotlety z indyka z ryżem i sałatką
Kotlety na ostro, wyraziste w smaku. Łatwe do przyrządzenia.
Składniki (porcja dla 3 osób):
- 2 woreczki ryżu (ugotować wg przepisu na opakowaniu)
Kotlety:
- opakowanie sznycli z indyka (do nabycia w każdym sklepie z "logo owada")
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta (lub kucharek), czosnek granulowany, ostra papryka w proszku
Sałatka:
- mix sałat (1 opakowanie),
- 1 czerwona papryka,
- kiełki rzodkiewki,
- gotowy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
- pieprz, sól, ostra papryka w proszku
Sposób przygotowania:
1. Rozbić w misce jajko z przyprawami (sól, pieprz, vegeta, czosnek granulowany, ostra papryka w proszku), włożyć do miski mięso (nie trzeba tłuc mięsa, wystarczy rozgnieść dłonią) i wymieszać
2. Obtoczyć kotlety w bułce tartej
3. Smażyć na patelni z olejem
4. Mix sałat wysypać do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, kiełki rzodkiewki, sos koperkowo-ziołowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i wlać do miski, dodać szczyptę soli, pieprzu i papryki w proszku, dobrze wymieszać.
Super przepis !
OdpowiedzUsuń