czwartek, 14 grudnia 2017

Pikantne kotlety z indyka z ryżem i sałatką

Pikantne kotlety z indyka z ryżem i sałatką.

Kotlety na ostro, wyraziste w smaku. Łatwe do przyrządzenia.



Składniki (porcja dla 3 osób):
  • 2 woreczki ryżu (ugotować wg przepisu na opakowaniu)
Kotlety:
  • opakowanie sznycli z indyka (do nabycia w każdym sklepie z "logo owada")
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, vegeta (lub kucharek), czosnek granulowany, ostra papryka w proszku
Sałatka:
  • mix sałat (1 opakowanie),
  • 1 czerwona papryka,
  • kiełki rzodkiewki,
  • gotowy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • pieprz, sól, ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:

1. Rozbić w misce jajko z przyprawami (sól, pieprz, vegeta, czosnek granulowany, ostra papryka w proszku), włożyć do miski mięso (nie trzeba tłuc mięsa, wystarczy rozgnieść dłonią) i wymieszać


2. Obtoczyć kotlety w bułce tartej


3. Smażyć na patelni z olejem


4. Mix sałat wysypać do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, kiełki rzodkiewki, sos koperkowo-ziołowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i wlać do miski, dodać szczyptę soli, pieprzu i papryki w proszku, dobrze wymieszać.


VOILA!



1 komentarz: