Błyskawicznie! Super przepis od cioci Ali na placuszki z kiszonej kapusty. Idealne do czerwonego barszczu, puszyste i mięciutkie. świetny pomysł, gdy spodziewasz się gości!
Składniki na 30 sztuk:
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka przyprawy do bigosu
- 1 łyżeczka majeranku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- olej do smażenia
Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńSzybkie przygotowanie na pewno na plus. Ciekaw jestem smaku...wierzę, że smakują tak cudownie jak wyglądają.
OdpowiedzUsuńZapewniam, że warto je spróbować.
UsuńAle, że z kapusty? :D
OdpowiedzUsuńWyglądają jak ziemniaczane :D
Wyglądają apetycznie 😋warto spróbować...🙃
OdpowiedzUsuńmożna je podawać z każdym rodzajem sosu, i smakuj pysznie.
OdpowiedzUsuńmożna upiec w mufinkach lub na blaszce w piecu?
OdpowiedzUsuńBardzo często je robię, smakuja wszystkim domownikom, dzięki za super przepis.
OdpowiedzUsuńNa Podkarpaciu placki z kiszonej kapusty nazywają się fuczki.
OdpowiedzUsuń