tag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post440530138009562982..comments2024-03-28T11:50:53.104+01:00Comments on Knurr.pl: Topielec - szybkie ciasto drożdżoweUnknownnoreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-8231522455156924812020-03-28T14:34:07.690+01:002020-03-28T14:34:07.690+01:00Czemu cukier dodajemy dopiero po wyjęciu z wody ?Czemu cukier dodajemy dopiero po wyjęciu z wody ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-45795600958422525322019-08-28T00:53:34.264+02:002019-08-28T00:53:34.264+02:00szklanka 250 ml = ok. 170g mąki i ok. 220g cukruszklanka 250 ml = ok. 170g mąki i ok. 220g cukruAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-22556229535610937702019-08-15T17:23:54.482+02:002019-08-15T17:23:54.482+02:00Wow coś innego 😲 dostałam od brata śliwek i na we...Wow coś innego 😲 dostałam od brata śliwek i na weekend mam już pomysł 😋😋Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03710834801286939153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-12741713628561686422019-08-12T16:49:50.016+02:002019-08-12T16:49:50.016+02:00Widelec wystarczyWidelec wystarczyAdminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-60466330674200076792019-08-12T16:47:17.716+02:002019-08-12T16:47:17.716+02:00jajka wystarczy widelcem roztrzepać żeby zółtko z ...jajka wystarczy widelcem roztrzepać żeby zółtko z białkiem połączyło czy mikserem ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-17237004130242856822018-08-28T21:32:26.585+02:002018-08-28T21:32:26.585+02:00Jutro biorę się za pieczenie, ciasto wygląda kuszą...Jutro biorę się za pieczenie, ciasto wygląda kusząco.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-22321772078082749142018-07-30T06:33:31.686+02:002018-07-30T06:33:31.686+02:001x Szklanka standard 250 ml = ok. 220g mąki1x Szklanka standard 250 ml = ok. 220g mąkiAdminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-7402008837756506692018-07-29T20:01:59.771+02:002018-07-29T20:01:59.771+02:00Jaka pojemność szklanki?Jaka pojemność szklanki?Dankahttps://www.blogger.com/profile/00196245665553508018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-40256342156399980652018-07-15T20:39:54.590+02:002018-07-15T20:39:54.590+02:00jaja dodajemy całe (tzn żółtko i białko) roztrzepa...jaja dodajemy całe (tzn żółtko i białko) roztrzepane (jak kogiel-mogiel)Adminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-15975796678093058072018-07-15T20:39:05.218+02:002018-07-15T20:39:05.218+02:00cukier na początku zostaje w formie kryształu w gę...cukier na początku zostaje w formie kryształu w gęstym cieście, ale po chwili gdy zaczną działać drożdże - pięknie się roztapia. Przykład mamy na zdjęciu surowego ciasta po dodaniu cukru i wyłożeniu na blachę (obrazek 5)Adminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-14231130642091318742018-07-15T20:35:49.804+02:002018-07-15T20:35:49.804+02:00w przepisie mamy 100g drożdży, należy dodać odpowi...w przepisie mamy 100g drożdży, należy dodać odpowiednik po przeliczeniu z suchych: 7g to odpowiednik 25g świeżych - deajemy więc 4x7g suchych (intsant)Adminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-52938705851243910042018-07-15T20:32:12.265+02:002018-07-15T20:32:12.265+02:00góra/ dół - bez termoobiegugóra/ dół - bez termoobieguAdminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-10107380279414497642018-07-14T17:02:05.111+02:002018-07-14T17:02:05.111+02:00Jajka dajemy w całości czy białka ubijamy Jajka dajemy w całości czy białka ubijamy Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15865356751559014609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-62530892636531585792018-07-14T13:11:08.754+02:002018-07-14T13:11:08.754+02:00Cukier dobrze się łączy z tym gęstym ciastem?
Cukier dobrze się łączy z tym gęstym ciastem?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02017666582390914278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-34489312025827748112018-07-14T12:45:25.564+02:002018-07-14T12:45:25.564+02:00ciasto robilam polecam goraco 😁swietnie jest
ciasto robilam polecam goraco 😁swietnie jest<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-70754144966833340932018-07-14T12:15:35.399+02:002018-07-14T12:15:35.399+02:00A gdyby używać suchych drożdży to robimy tak samo?...A gdyby używać suchych drożdży to robimy tak samo? I ile ich użyć <br />-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-53986993797526375902018-07-13T21:39:58.534+02:002018-07-13T21:39:58.534+02:00ciekawa wersja drożdżowego placka :)ciekawa wersja drożdżowego placka :)Lenahttps://www.blogger.com/profile/10990217535431893601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-55300121931887784072018-07-13T14:34:29.991+02:002018-07-13T14:34:29.991+02:00Czy piekarnik nalezy ustawić góra/dół czy termoobi...Czy piekarnik nalezy ustawić góra/dół czy termoobieg?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-2568877797270974792018-07-13T10:57:31.884+02:002018-07-13T10:57:31.884+02:00nie ma, jedyna woda jest w garnku, mleka też nie m...nie ma, jedyna woda jest w garnku, mleka też nie ma.Adminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-64675047415763034732018-07-13T09:58:46.131+02:002018-07-13T09:58:46.131+02:00Czy w tym przepisie nie dodaje się MLEKA lub wody ...Czy w tym przepisie nie dodaje się MLEKA lub wody ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-30231457311495811402018-07-13T08:54:37.282+02:002018-07-13T08:54:37.282+02:00warto, po przez fakt wyrośnięcia drożdży w wodzie,...warto, po przez fakt wyrośnięcia drożdży w wodzie, ciasto jest delikatne i "mokre". Idealne...Adminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-35587953848062654792018-07-13T08:45:33.758+02:002018-07-13T08:45:33.758+02:00zimna - prosto z kranuzimna - prosto z kranuAdminhttps://www.blogger.com/profile/14029713700316104359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-78968524287389824492018-07-12T22:00:12.442+02:002018-07-12T22:00:12.442+02:00woda ma być ciepła czy zimna?woda ma być ciepła czy zimna?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255422041432648540.post-56145152880728286722018-07-12T19:53:35.672+02:002018-07-12T19:53:35.672+02:00Ale ciekawy sposób wykonania... chyba się skuszę, ...Ale ciekawy sposób wykonania... chyba się skuszę, tak z ciekawości;):)Ewahttp://smakinatalerzu.pl/noreply@blogger.com