Kolorowe szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i cukinią

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem i cukinią. Doskonały pomysł na spotkania z bliskimi lub obiad z grillem.
Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • ok. 130 g boczku pieczonego
  • 1 nieduża cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta cebula
  • 2 czerwone cebulki
  • 2 woreczki ryżu
  • przyprawa do kurczaka
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka w proszku
  • bazylia

Sposób przygotowania:
1. Warzywa dokładnie umyć i pokroić
2. Pierś z kurczaka pokroić na dużą kostkę, przenieść do miski, obsypać przyprawami (przyprawa do kurczaka, vegeta, sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka w proszku, bazylia), dodać 2 łyżki oleju, dokładnie wymieszać dłonią,do miski można dorzucić pokrojony w kostkę boczek (nie trzeba go doprawiać)
3. Mięso i warzywa naprzemiennie nakłuwać na patyczki, szaszłyki oprószamy wszystkimi przyprawami
4. Szaszłyki pieczemy przez 20 min w temp. 220 stopni (w tym czasie gotujemy też ryż)